Обади ни се сега:   0988 374 694

Индия - Златният триъгълник

Индия

Предложението включва:

Обиколна програма с екскурзовод на български език. Най-вълнуващото от Индия събрано в 8 дни. Полет от София през Доха. Отстъпка за ранни записвания до 30 юни!

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Доха

Заминаване от София в 19:40 часа за Доха. Продължавате за Делхи с полет в 02:50 часа.

Ден 2: Делхи
Пристигаме в 08:45 часа. Традиционно посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Днес ви очаква туристическа обиколка на Ню Делхи. Своеобразен космополитен метрополис, Делхи се слави със своето пищно развитие и урбанизация. Жителите са предимно млади и способни хора, а доходите са по-високи от средните, което превръща града в културно, политическо и търговско сърце на Индия.
В Ню Делхи се намират големите забележителности като дворци, музеи и национални институции. Президентският дворец „Ращрапати Бхаван”, който е най-голямата резиденция в света, строен 19 години; Комплексът Кутуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре Кутаб Минар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са издялани красиви фигури; Гробницата на Моголския император Хумаюн; Храмът Лакшми Нараян известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Лакшми - хинду богинята на богатството и Нараян - едно от имената на върховния бог Вишну; Ще може да видите Вратата на Индия, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Британската империя, издигната в памет на над 90 000 индийски войници.
Ще преминем и през Lotus Tеmple в Делхи. Храмът на Лотоса е един от Бахайските молитвени домове, като е вдъхновен от най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотосът е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Само за няколко години Храмът на Лотоса се превръща в световна архитектурна забележителност, привличайки милиони туристи и поклонници. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. 

Ден 3: Делхи - Агра
Закуска. Днес ни предстои обиколка на Стария град на Делхи, ще видим джамията „Джама Масджид”- извисяваща се до небето със своите две 40-метрови минарета, това е най-голямата джамия в Индия и една от най-големите джамии в цял свят. Била е построена през 1656 г. по нареждане на моголския император Шах Джахан (Кралят на света), същият който е поръчал да създадат и величествения Тадж Махал. Ще ви омагьосат щедрите орнаменти, мраморните плочи и голямото изобилие, което очите и душата ви жадно ще попиват. Ще посетим пазарите за сребро и подправки - едни от най-старите и натоварени тържища в Индия, датиращи още от 17 век.
Ще имате възможност да видите Червената крепост (отвън) и базарът Chandni Chowk. Тази невероятна и внушителна постройка, изградена от червен пясъчник, е дело на моголски архитекти от XVII век и е била седалище на управниците. Понастоящем е в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. С дългите си цели 2км стени и десетки декари паркове, Червената крепост е основна туристическа забележителност. Ще останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми.
Отпътуваме към Агра, настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.*По желание – вечерно посещение на колоритен музикално-танцов спектакъл „Mohabbat e Taj“

Ден 4: Агра
Закуска. Посещение на Тадж Махал - Неминуемо ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. Построен е от Шах Джахан в продължение на 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга Мумтаз Махал. Впечатляващият архитектурен стил съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и поставя двореца в списъка на ЮНЕСКО. Декорацията е плод на майсторски инкрустации от камък, бои, дърворезбовани и калиграфирани фини и изящни елементи, предимно с флорални мотиви. Усилия за направата й са вложили най-добрите зидари, скулптури, занаятчии и краснописци от цяла Индия, Иран и Турция. Изградена от бял мрамор, централната сграда е малка част от целия комплекс от четири функционално свързани сгради. А когато влезете в нея, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от Корана по вътрешната страна на големия мраморен купол. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Фасадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. Мраморът пък има интересна особеност - при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин става розов, а в лунна нощ – сребрист.
Продължаваме с посещение на интересната и вдъхновяваща крепост Агра Форт, някогашната индийска столица. Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизирали могъществото на император Акбар. Шах Джахан, който съградил Тадж Махал, построил и много от основните сгради вътре в пределите на крепостта: крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Разходете се и усетете древната история в залите като Диван-и-Ам, смайващите джамии Наджина Масжид и Мина Масджид, дворците Мачхи Бхаван, Кхас Махал, Схиш Махал, Схах Джахани Махал и пазара Зенана Мина. Няколко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. За да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. От балконите на шатрите се открива хубав изглед към река Ямуна и Тадж Махал. Свободен следобед. Вечеря и нощувка в Агра.

Ден 5: Агра - Джайпур
Закуска. Отправяме се към Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – старинен архитектурен комплекс, чието име означава Град на победата. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен. Разделен е на две части – дворцова и поклонническа. Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри навярно си остава огромната и величествена постройка, наречена Врата на победата, считана за една от най-високите порти в света. Освен невероятната гледка, която се разкрива от тази част на старинния град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на великия монголски император Акбар: „Светът е само един мост – премини по него, не строй къщи отгоре му. Светът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо.“ Ще направим и фото-пауза пред стъпаловидния кладенец Абханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села.
Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.  

Ден 6: Джайпур
Закуска. Днес ни предстои организирана екскурзия на Джайпур /известен като „розовият град на Индия“/, първата спирка от която е крепостта Амбър Форт, където освен всичко, ще имате уникалния шанс да се повозите на специално украсен слон (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). Величественият Амбър Форт лежи на изкуственото езеро Маота, което отразява бляскавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. Той е част от дворцов комплекс, известен като Джайгарх Форт, който се намира на хълмовете срещу двореца Амбър. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Кехлибареният дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени, индийски приказки. От хълма се разкрива главозамайваща гледка към града.
Нашата обиколка продължава с друга невероятна местна забележителност - Дворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог Кришна. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят. Навярно е построена за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града.
Продължаваме с двореца City Palace – Градският дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. До двореца се намира най-голямата каменната обсерватория в свена - Jantar Mantar (ЮНЕСКО). Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са издигнати на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света. Вечеря и нощувка в хотела..

Ден 7: Джайпур - Делхи
Закуска в хотела. В ранния следобед се отправяме към Делхи, настаняване в хотела и свободно време за шопинг в последния момент.
Вечеря и нощувка в хотела в Делхи.

Ден 8: Делхи - София
Закуска. Трансфер към летището за полет в 10:55 Делхи – Доха. Кратък престой в Доха, пристигане в София в 18:35 часа.Полет за Доха в 04:45 часа.

Дати и цени

Цена:
 • 1048 евро на човек

Дати на тръгване:
 • 18.11.2016

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха – София с Qatar Airways;
 • Летищните такси;
 • Посрещане от агенцията партньор в Делхи;
 • Трансфери летище – хотел - летище;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в Джайпур, Агра, Делхи
 • Водач на български език по време на пътуването;
 • Всички обиколки в програмата и вътрешен транспорт с климатизиран автомобил;
 • Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването (за лица до 70 години);

Цената не включва:
 • Виза за Индия на стойност 100 лв /от февруари 2016г. издаването на визи е електронно и не е необходимо лично явяване във визовия център в София/;• Входните такси за посещаваните обекти – 48 евро
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 долара на човек за всеки град;
 • Посещение в Агра на музикално-танцов спектакъл „Mohabbat e Taj“ – 27 евро
 • Бакшиши на шофьора/екскурзовода

Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане; 
 • Актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (5.08 x 5.08 см) за визовия формуляр;

Условия и Забележки:
 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
 • Пакетните цени са валидни при наличие на свободни места по полетите в заложените класи.
 • Офертата е валидна при записани мининум 20 туристи.
 • Възможно е програмата да претърпи промени в последователността на разглеждане на забележителностите и маршрута.

Оферта на седмицата


Абонамент за нови оферти:

За нас

Най-добрите организирани пътувания, чартърни почивки, автобусни екскурзии и крузи, предлагани на българския пазар. Това са продукти изпитани във времето и оставили много доволни клиенти.