Обади ни се сега:   0988 374 694

Япония - обиколен тур

Япония

Предложението включва:

Гарантирана екскурзия с дата на тръгване 15.10.2016 и продължителност 8 нощувки. Престой в Токио, Киото и Осака в хотели 4*. Включени входни такси за всички забележителности в програмата. С опитен водач и обслужване на български език.

ПРОГРАМА

Ден 1: София – Истанбул
Излитане от София в 21.45 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23.10 ч. Кратък престой на летището.

Ден 2: Истанбул - Токио
Излитане от Истанбул в 01.15 ч. за Токио. Кацане в Токио в 18.30 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: Токио
Закуска в хотела. Токио е икономическо, културно и политическо сърце на страната. И това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Разглеждане с екскурзовод и метро на три от най-емблематичните райони: търговската улица Уено Амейко с над 500 магазини, където се продава всичко – от прясна риба, плодове и зеленчуци до козметика, бижута, сувенири и висококачествени вносни стоки на достъпни цени, Шибуя - младежкото съце на Токио с известното кръстовище – най-многолюдното място в света и най-натоварената гара, където всеки ден преминават 2.5 млн. пътници; Омотесандо - една от най-живописните улици, наричана Токийското „Шан-з-Eлизе“ със сградите – архитектурни шедьоври на Луиз Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил; Ахикабара - най-големият електронен пазар в света с над 250 магазини, където може да се купи „от птиче мляко”. Връщане в хотела. По желание посещение на Токийската кула, която е с 13 м. по-висока от Айфеловата кула в Париж и с 3000 тона по-лека от нея. От тук приемат 5 радиостанции и 9 телевизионни канала. Красиво осветена през ноща, тя еедин от символите на Токио. Нощувка.

Ден 4: Токио - Нико - Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи отяпонската азбука. Нощувка.

Ден 5: Токио
Свободно време. Панорамна обиколка на Токио: посещение на Мейджи Шрайн – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен; старата част на града с най-старият будистки храм Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Преминаване през Гинза - една от най-скъпите улици в света, където са магазините на всички модни фирми. Следва величествената сграда на парламента Коккай Гиджидо - Японският Капитол - един от символите на Токио, площада на императорския дворец с руините на стария Едо замък. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца; внушителнатасграда на кметството. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 6: Токио - Фуджи - Хаконе – Киото
Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и 5-та спирка към върха (2,305м.) с прекрасен изглед към околностите. Пътуване към Хаконе. Обяд. Разходка с лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Трансфер до гарата в Мишима. Пътуване с влака-стрела до Киото (1ч. 45 мин.). Нощувка.

Ден 7: Киото - Нара– Киото
Закуска. Разглеждане на Киото - втората столица на Япония (794-1868 г.): Замъка Ниджо е построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила; Храмът Кинакуджи (Златният павилион) проектиран е като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. При възможност посещение на императорския дворец. Обяд. Разглеждане на Нара - първата столица на Япония (8 век). Посещение парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма; храма Тодайджи Темпъл (752 г.). Той е дом на Великия Буда – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 т. бронз и 130 кг. чисто злато; храма Касуга Шрайн - най-красивият шинтуистки храм в Нара (710 г.), заобиколен от 3000 висящи фенери. *По желание разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите и посещение на спектакъл, представящ традиционните японски изкуства: икебана, чаена церемонияи др. Нощувка.

Ден 8: Киото - Осака
Закуска. Трансфер до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Храмът Шитеноджи е първият и най-старият будистки храм в Япония, основан през 593 г. от принц Шотоку и е посветен на четирите небесни крале. Замъкът на Осака е построен от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615 г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките. Разходка по централната търговска улица Дотомбори. Нощувка.

Ден 9: Осака
Закуска. Посещаваме Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ.

Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.В края на деня ще се разходим по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Вечеря. Нощувка 

Ден 10: Осака - Истанбул 
Закуска в хотела. Напускане на хотела в 11.00 ч. Свободно време до 20.00 ч. Трансфер до международното летище в Осака в 20.00 ч. Полет от Осака за Истанбул в 23.20 ч.

Ден 11: Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05.40 ч. Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09.10 ч.

Резервирайте сега като попълните формата вдясно или се свържете с нас на телефон 0998 8374694

Дати и цени

Период: 15 - 24.10.2016

Цена: 2260 евро

Цената е на човек и включва:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Токио / Осака – Истанбул - София
 • Всички трансфери по програмата
 • 4 нощувки със закуски в Токио
 • 2 нощувки със зкуски в Киото
 • 2 нощувки със закуски в Осака
 • Целодневен тур на Токио
 • Целодневен тур на Нико
 • Посещение на Фуджи и Хаконе, част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу
 • Билет за влака стрела до Хаконе и от Хаконе до Киото
 • Целодневна обиколка на Киото и Нара
 • Oбиколка на Осака
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач-екскурзовод от София на групата и Екскурзоводско обслужване на английски с превод на български от водача на групата

Цената не включва:
 • Летищни такси 482 евро (подлежат на потвърждение към датата на издаване)
 • Бакшиши-събират се при пристигане - 25 евро

Доплащане по желание:
 • Доплащане за 7 вечери – 158 евро
 • Доплащане за единична стая - 545 евро
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване
 • Лични разходи и напитки по време на храненията

Необходими документи:
 • Копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване

Условия и Забележки:
 • Резервация се прави с 50% депозит. Пълно плащане до 45 дни преди заминаване.
 • Офертата важи при група от минимум 20 туристи
 • Доплащане на 150 евро при 19 или по-малко участници

Хотели по програмата (примерни):
 • Токио –Shinagawa prince hotel 4*
 • Kyoto – Grand prince hotel Kyoto 4*
 • Osaka – Hotel Vista premio Dojima 4*

Оферта на седмицата


Абонамент за нови оферти:

За нас

Най-добрите организирани пътувания, чартърни почивки, автобусни екскурзии и крузи, предлагани на българския пазар. Това са продукти изпитани във времето и оставили много доволни клиенти.