Обади ни се сега:   0988 374 694

Москва и Санкт Петербург

Русия

Предложението включва:

Програма с редовен полет от София с тръгване на 03 септември и връщане на 10 септември. Богата екскурзоводска програма на български език. Гарантирана група.

ПРОГРАМА

Ден 1: Отпътуване от летище София в 12:30 часа с полет до Москва с а/к Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35. След кратък престой в 17:15 следва полет Москва –Санкт Петербург. Кацане в Санкт Петербург в 18:35 часа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в хотела в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка

26 май: Закуска. Екскурзия на български език с корабче в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Разглеждане на Нижний парк и Големия Дворец. Свободно време. Връщане с корабче в С. Петербург. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Панорамна полудневна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, като по време на екскурзията ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата и известни булеварди на Петербург - Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Кузнечний пазар, кварталът на Достоевски и др. Посещение на Петропавловската крепост с разглеждане на територията и посещение на Петропавловския събор. Продължаваме с разглеждане на Юсуповски дворец. Дворецът е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Следва кратка разходка из квартала на Пушкин, ще видите елегантната къща на великия поет, която е споделял със съпругата си и където е загинал, защитавайки нейната чест. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Автобусна екскурзия до Царское село / Пушкин – комплексът е разположен на 25 км от града, едно от извънградските имения на династия Романови, според някои то превъзхожда по величие и изключителност френския Версай. Най - впечатляващото място е Екатеринския дворец, който е блестящ образец на руския барок, забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, в него се намира прочутата Кехлибарена стая, ще разгледаме и парка на двореца. Следобед продължаваме с обзорна екскурзия в Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. Колекцията му се слави с около 3 милиона произведения на изкуството. Изложбите вземат място в Зимния дворец, както и в „Малкия”, „Стария” и „Новия Ермитаж”. В колекцията на музея има само оригинали. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Екскурзия до Петерхоф / Петродворец– извънградската лятна резиденция на Петър Първи, разположена на брега на Финския залив, включен в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Главна украса се явяват стотици фонтани, с прекрасни паркове и градини, преливащи една в друга и великолепни каскади. Безспорно главната атракция на двореца е Голямата каскада, която е съставена от няколко водопада и десетки фонтани, и позлатени статуи. Връщане в Санкт Петербург. Нощувка.

Ден 6: Закуска. Туристическа обиколка на Москва. Руската столица впечатлява с внушителните си сгради, разнообразието от цветове и колорита на своите жители. Москва е най-скъпият град в света, но това не спира потока от хиляди туристи от цял свят, които искат да се насладят на разкоша му. Ще видите най-популярните и атрактивни места в космополитна Москва - Червения площад, Манежния площад, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, моста Багратион, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център.Посещение на Третяковската галерия – централния московски музей, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 11 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи. Нощувка.

Ден 7: Закуска. Обиколка на територията на Кремъла и Кремълските катедрали. Символът на Москва впечатлява с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Катедралният площад е ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“. Свободно време. Нощувка.

Ден 8: Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за директен полет в 08:20 часа от Москва, кацане в София в 11:35 часа.

Дати и цени

Период на
екскурзията

Цена на турист
в двойна стая

Единична стая

Цена на дете до 12 г.

на доп. легло

03 - 10.09.16

2069 лв.

2440лв.

На запитване


Цената включва:
 • самолетен билет  полет София – Санкт Петербург – Москва – София с лет. такси
 • 4 нощувки със закуска в хотел 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 4* в Москва
 • трансфери летище-хотел-летище
 • описаната в програмата екскурзии
 • екскурзоводско обслужване на български език
 • входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • медицинска  застраховка ( с покритие 30000 € )

Цената не включва:
 • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център: 119 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
 • лични разходи
 • за лица над 70 години - доплащане за застраховка в размер на 20 лева.
Условия:
 • при записване се внася 50% депозит, пълно плащане се прави до 45 дни преди датата на тръгване;
 • офертата важи за група над 24 човека
 • туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите 
Примерни хотели по програмата:
 • Санкт Петербург – Москва 4*
 • Москва – Izmailova Delta 4*

Оферта на седмицата


Абонамент за нови оферти:

За нас

Най-добрите организирани пътувания, чартърни почивки, автобусни екскурзии и крузи, предлагани на българския пазар. Това са продукти изпитани във времето и оставили много доволни клиенти.