Обади ни се сега:   0988 374 694

Шри Ланка - обиколна екскурзия

Шри Ланка

Предложението включва:

Групова програма с продължителност 9 дни / 6 нощувки и посещение на най-интересните забележителности на Шри Ланка. Екскурзоводското обслужване е на английски език, но с Вас има водач - преводач на български. Дата на тръгване 21.10.2016

ПРОГРАМА

Ден 1: София – Доха
Отпътуване от летище София  в 20:40 за Остров Шри Ланка с прекачване в Доха.

Ден 2: Доха – Летище Коломбо
Пристигаме в 01:20 часа. Престой на летището. Продължаваме за Коломбо в 02:15 часа. Пристигаме в Коломбо в 09:35 часа. Дружелюбно посрещане на летището от местната фирма партньор. Очаква ни туристическа обиколка на един от най-оживените градове в Шри Ланка. Коломбо е запазил прекрасната си колониална архитектура, която контрастира с новите, съвременни сгради. Ще посетите едни от най-интересните туристически обекти – Квартала Петах и пазара, търговският комплекс Dutch Hospital, театъра Nelum Pokuna, Хиподрума, отворен през 1893 година за първите конни състезания, използван от авиацията през Втората Световна Война. Настаняване в хотел OZO COLOMBO 4* . Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3: Коломбо - Дамбула – Национален парк Минерия - Кандалама 
Закуска. Сутринта заминаваме за Дамбула - (част от Световното наследство на ЮНЕСКО) - известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда.
Продължаваме към Национален Парк Минерия, където ни очаква джип сафари. Паркът е изграден през трети век от Крал Махасен. Разположен на площ от над 8 800 хектара, известен като мястото с най – голяма концентрация на азиатски слонове през сухите сезони. Ще срещнем и различни видове маймуни, сърни, разнообразие от птици и други влечуги.
Настаняване в Amaya Lake 5*. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 4: Кандалама - Сигирия – Полунарува - Кандалама 

След закуска заминаваме към Сигирия (ЮНЕСКО) - позната още като „Лъвската скала”, защото входът й е бил охраняван от гигантски лъв. Издига се на 200 м над равнината, сред околната джунгла и е построена от крал Касапа. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха й е бил построен дворец. Запазени са лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, "огледалната стена" и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи "небесните девици" (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни.
Продължаваме към Полунарува (ЮНЕСКО) - един от най-живописните археологически обекти, древната столица на Шри Ланка от X век, с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Тук е съграден и най-високият храм на острова - високият 55 метра Ранкот Вихара - най известният в страната с великолепни статуи на изправения, седящия и полегнал Буда, изсечени в скалите - шедьоври на световната скулптора; кралския дворец, залата за приеми, баните във форма на лотос, статуята на крал Паракрама и езерото, построено от него. Полунарува е с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва.
Вечеря и нощувка в Amaya Lake 5*.

Ден 5: Сигрия – Матале - Канди
След закуска заминаваме за Матале, където ще посетим градина за подправки. Продължаваме към Канди, последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е символ на великолепие, разкош и е свързано с много легенди. Ще посетим Кралската ботаническа градина на Перадения, която е добре известна с голямото разнообразие от растителни видове. Тази градина притежава огромно количество различни видове орхидеи и е най-голямата в Азия в това отношение. Продължаваме разходката из Канди – ще видим горното езеро, създадено от последния крал на Синхала - Шри Викрама Раджасинг през 1798 г.; пазара, ще посетим храма Далада Малигава - дом на Свещения Зъб на Буда.Вечеря и нощувка в Ozo Kandy 4*.

Ден 6: Канди – Перадения – Чаена Плантация - Индурува 
Закуска. Ще посетим Кралската ботаническа градина на Перадения, която е добре известна с голямото си разнообразие от растителни видове. Градината притежава огромно количество различни видове орхидеи и е най-голямата в Азия в това отношение.
Отпътуваме за плантация за чай. Ще станем свидетели на производството на световно известния "цейлонски чай''. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации.
Продължаваме за западното крайбрежие на Шри Ланка. Вечеря и нощувка в Pandanus Beach 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Индурува               
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря и нощувка в Pandanus Beach 4*. 

Ден 8: Индурува - Коломбо               
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Освобождаване на хотела и трансфер към летището в Коломбо. 

Ден 9: Коломбо - Доха - София
Полет за Доха в 03:25 часа. Пристигаме в 05:40 часа. Полет в 06:50 часа. Пристигаме в 12:00 часа в София.

Дати и цени

Дати и цени:
 • тръгване: 21 Октомври 2016;

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Коломбо – Доха - София с Qatar Аirways;
 • Летищни такси;
 • Трансфери и турове по програмата с климатизиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в OZO COLOMBO 4*
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Hotel Amaya Lake 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ozo Kandy 4*
 • 2 нощувки със закуски и вечери в PANDANUS BEACH 4*
 • Разходка из забележителностите и опознаване на Коломбо;
 • Екскурзия до Дамбула;
 • Сафари из Национален Парк Минерия;
 • Екскурзия до Сигирия;
 • Екскурзия до Полонарува;
 • Посещение на градина за подправки в Матале;
 • Разглеждане на Канди;
 • Разглеждане на Ботаническа Градина Перадения;
 • Посещение на чаена плантация;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език и водач – преводач на български език (пътува с групата от София);
 • Всички входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за целия престой 15 000 евро;

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка – 35 USD http://eta.gov.lk/slvisa/;
 • Бакшиши за водача - $35
 • Допълнителни екскурзии, неспоменати в програмата;
 • Доплащане за единично настаняване - $260

Допълнителни екскурзии:
 • Разходка с лодка по каналите на Negombo – 18 евро на човек
 • Сафари – парк – 48 евро на човек

Условия и Забележки:
 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи

Оферта на седмицата


Абонамент за нови оферти:

За нас

Най-добрите организирани пътувания, чартърни почивки, автобусни екскурзии и крузи, предлагани на българския пазар. Това са продукти изпитани във времето и оставили много доволни клиенти.