Обади ни се сега:   0988 374 694

Екскурзия и сафари в Южна Африка

Южна Африка

Предложението включва:

Организирана 14 дневна екскурзия до Южна Африка с две дати на тръгване и екскурзоводско обслужване на български език. В програмата са включени посещения на най-забележителните туристически обекти в Йоханесбург, Претория и Кейп Таун, както и сафари за близка среща с дивата природа на Африка. Цената е с включени летищни такси!

Ден 1: София - Истанбул - Йоханесбург
Изпитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:25 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 00:50 ч. на 17.10.2015г.

Ден 2: Йоханесбург
Пристигане на летище Йоханесбург около 10:40 ч. сутринта. Следва трнсфер до хотел Emperors Palace Hotel 4*, настаняване и вечеря за “Добре дошли” . Нощувка.

Ден 3: Йоханесбург - Виктория
След закуска, освобождаване на стаите и кратък вътрешен полет да Замбабве в 11:25 ч.Пристигане във Виктория Фолс в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в Rainbow Hotel 3* в близост до водопадите. След обяд - разходка с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.

Ден 4: Виктория
След закуска - кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Следва 1-часово посещение на автентично туземно село, предоставящо Ви уникалния шанс да видите „на живо” живота и бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа. Вечерта, *по желание – шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети. Нощувка.

Ден 5: Монате
Закуска и трансфер до летището за полет до Йоханесбург. Пристигане на летище Йоханесбург около 10:40 ч. сутринта. Посрещане от Български екскурзовод и трансфер до  Резервата МОНАТЕ, настаняване в Mоnаte Conservation Lodge 4*,  където  ще имате възможност да видите различни животни по време на сафари със открити коли. След пристигане и настаняване в лоджа, следва обяд и почивка. Късно след обяд сафари. Завръщане в лоджа. Вечеря на свещи в пещера, където може да видите рисунки по стените. Нощувка.

Ден 6: Монате
Ранно утринно сафари. Завръщане в лоджа . Закуска и време за почивка край басейна или занимания с различни дейности по интереси . Обяд и след обяд от 16:00 часа може да се насладите на следобедно сафари. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.

Ден 7: Йоханесбург
Ранно сафари и след завръщане в лоджа закуска. Следва отпътуване за Йоханесбург . След настаняване в хотелаEmperors Palace Hotel 4*, кратка почивка  и посещение на Голд Рийф Сити- етнографски комплекс  с музей, където  може да  добиете представа как се добива златото и какъв е бил бита по времето на Йоханесбургската треска за злато. Посещение на Совето- известен район, където е живял Нелсон Мандела и много други лидери.  Вечеря в Карнивор ресторант, където ще имате възможност да се наслаждавате на 13 вида месо от различен дивеч, включително и крокодилско месо, сервирането не спира докато не свалите знамето долу.( За вегетарианците сме предвидили специално меню). Завръщане в хотела. Нощувка. 

Ден 8: Йоханесбург - Сън Сити
Закуска и след това посещение на Люлката на човечествотo. Разходка с лодка в изкуствена пещера под земята. Трансфер до Сън Сити. Пътуването е около 2.30 мин. Свободно време в Изгубения град където може да се наслаждавате на плаж в Долината на вълните или да сте в меката на казината и развлеченията. Заръщане в хотела. Нощувка.

Ден 9: Йоханесбург - Кулинан
Закуска и целодневен тур - посещение на Кулинан - Диамантената мина Премиер, където е намерен на-големият диамант в света. След обяд разглеждане на столицата на ЮАР- Претория, Парламента, Юниън билдингс - седалище на правителствените легации, Фортрекър монюмент- паметник на проходчиците и др. Посещение на Леседи селище на 5 племена с включена вечеря. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 10: Йоханесбург - Кейп Таун
Закуска и след това трансфер до летище Йоханесбург за заминаване до Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун. Трансфер до City Lodge Hotel Victoria and Alfred 3* - намиращ се  в близост до района на огромния търговски и развлекателен център  Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Тук ще останете до края на вашия престой в ЮАР - 3 нощувки на база B&B. Настаняване. Запознаване с центъра на града. Вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци.Нощувка.

Ден 11: Кейп Таун - Тейбъл Маунтин
Закуска. Обиколка на града и изкачване на Table Mountain-планината маса- символ на града, отстояща на 1,080 метра надморска височина откъдето се открива изключително красива гледка-ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса. За любителите катерачи има пешеходни пътеки. Скалните масиви са твърде отвесни. Започва целодневен тур до Нос Добра Надежда- най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Обяд в ресторант с изключително добре приготвени морски продукти. По пътя до Нос Добра Надежда ще имате възможност да посетите остров със моржове, колония от пингвини, щраусова ферма. Завръщане в хотела около 18.00 часа. Посещение на Ричардс Бистро – Капси Стори - мюзикъл със вечеря. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 12: Кейп Таун – Перла - Франчук - Стеленбош

Закуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще имате възможност да дегустирате различни вина. Ще посетим трите съседни града- Парл- Перла- Паметника на езиците, Франчук - Паметника на Хугенотите , крокодилова ферма и Стеленбош , където ще имаме пикник сред природата. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 13: Кейп Таун – Истанбул

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летище за полет Кейп Таун – Истанбул – София в 16:30 часа.

Ден 14: Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:20 часа. Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа.

За резервация попълнете формата вдясно или се обадете на телефон 0998 8374694

Дати и цени

Дати и цени:

Дата на заминаване:

Цена на човек в двойна стая:

Цена на човек в единична стая:

16.10.2015 г.

3142 €

3971 €


Цената включва:
 • Самолетен билет с Turkish Airlines София – Йоханесбург- Кейп Таун – София;
 • Самолетен билет Йоханесбург – Кейп Таун;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 2 нощувки в Manote Conservation Lodge 4* с включени закуска, обяд и вечеря плюс 4 броя сафари;
 • 3 нощувки в Grand Airport hotel 4* или подобен с включена заскуска
 • 2 нощувки в Cape Diamond hotel 3* или подобен в Кейп Таун
 • Круиз до острова на тюлените
 • Тур до всеки един от посочените обекти по програмата със съответните входни такси.
 • Екскурзовод на български език, който ще ви посрещне на място
 • 5 вечери, 3 обяда 1 пикник.
 • 1 вечеря с мюзикално артистично представление
 • 3 дегустации на вина

Какво не включва екскурзията
 • Разходи от личен характер
 • виза ЮАР – 45 евро
 • виза Зимбабве – 55 евро;
 • такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 40 евро;
 • входна такса за водопада Виктория - $30 (заплаща се на място)
 • Шоу програма и "Бома-вечеря" с местни специалитети - 75 евро

Условия и Забележки:
 • Резервация се прави с 50% депозит. Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при група от минимум 20 туристи;
 • Пакетните цени са валидни при наличие на свободни места по полетите в заложените класи.
Необходими документи за виза за ЮАР:
 • Паспорт оригинал;
 • 2 снимки, паспортен формат 3см/4см.
 • Самолетен билет или резервация за такъв;
 • Резервация за хотелско настаняване;
 • Банково извлечение с подпис и печат от банката и преведено на английски език;
 • Служебна бележка от работодател с подпис и печат от фирмата и преведена на английски език

Оферта на седмицата


Абонамент за нови оферти:

За нас

Най-добрите организирани пътувания, чартърни почивки, автобусни екскурзии и крузи, предлагани на българския пазар. Това са продукти изпитани във времето и оставили много доволни клиенти.